Steg 8: Registrera UF-företaget

Steg 8: Registrera UF-företaget

Registrera UF-företaget senast 1 december

Den 1 september öppnar registreringen för UF-eleverna. Syftet med en registrering är för att UF-företaget ska bli försäkrade samt för att UF-företaget ska kunna få en godkänd affärsidé. 

För att få en fullbordad registrering behöver följande steg göras:

1. Alla i företaget måste göra en varsin profil på hemsidan. VD:n i företaget registrerar sig först och skapar ett företag så de andra kan ansluta sig till det. Registrera er på ungforetagsamhet.se!

2. Registreringsavgiften på 300 kr måste betalas. OBS: Betalar er skola registreringsavgiften? (På Hälsingegymnasiet betalar skolan avgiften). I sådana fall – avvakta med betalning och meddela UF-kontoret. Denna avgift går bland annat till en företagsförsäkring. OBS: Registrera en annan adress än skolmailen när ni registrerar ert UF-företag!

Detta för att vi har märkt att det är väldigt svårt att nå många av eleverna via skoladressen samt att skoladressen försvinner för de elever som tar studenten och då kan vi inte längre komma i kontakt med dem.
När eleverna registrerar sig kommer UF-gallerian i år direkt vara öppen att använda som marknadsföringsplats3. Namnet på er rådgivare måste fyllas i på UF-företagets profil (i inloggat läge på ungforetagsamhet.se).

4. Registreringen kan genomföras även om man inte har en färdig affärsidé. Att förändra affärsidéen har man fram till 1 december på sig. 1 december stänger registreringen och har man inte gjort en fullbordad registrering vid den tiden kan man inte driva UF-företag.

Källa:

Ung Företagsamhet. Starta UF. Hämtad 2019-06-19 från https://ungforetagsamhet.se/gymnasium/sodermanland/dig-som-uf-foretagare/starta-uf-foretag