Steg 8: Registrera UF-företaget

Steg 8: Registrera UF-företaget

Registrera UF-företaget senast 27:e oktober

Den 1 september öppnar registreringen för UF-eleverna. I Gävleborg ska UF-företagen ha registrerat sig senast den 27:e oktober (vecka 43). Syftet med en registrering är för att UF-företaget ska bli försäkrade samt för att UF-företaget ska kunna få en godkänd affärsidé. Registreringen kan genomföras även om man inte har en färdig affärsidé. Att förändra affärsidéen eller namnet på UF-företaget kan ni göra fram till den 27:e oktober (i Gävleborg). Men har man inte gjort en fullbordad registrering vid den tiden kan man inte driva UF-företag.

För att få en fullbordad registrering behöver följande steg göras:

1. Alla i företaget måste göra en varsin profil på ungforetagsamhet.se. OBS: VD:n i företaget registrerar sig och skapar ett företag, sen kan de andra medlemmarna i UF-företaget ansluta sig till det. Registrera er på ungforetagsamhet.se!

2. Registreringsavgiften på 300 kr måste betalas. OBS: På Hälsingegymnasiet betalar skolan avgiften! Denna avgift går bland annat till en företagsförsäkring.

3. Namnet på er rådgivare måste fyllas i på UF-företagets profil (i inloggat läge på ungforetagsamhet.se).

OBS: Registrera en annan adress än skolmailen när ni registrerar ert UF-företag! Detta för att vi har märkt att det är väldigt svårt att nå många av eleverna via skoladressen samt att skoladressen försvinner för de elever som tar studenten och då kan vi inte längre komma i kontakt med dem.


Källa:

Ung Företagsamhet. Starta UF. Hämtad 2019-06-19 från https://ungforetagsamhet.se/gymnasium/sodermanland/dig-som-uf-foretagare/starta-uf-foretag